Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Περί παιδείας

Γιατί δεν θα αλλάξει τίποτα στην Παιδεία:

1 Γιατί ο Σπηλιωτόπουλος τόσο καιρό που επικαλείται τον όρο του διαλόγου δεν έχει κάνει στην ουσία τίποτα ουσιαστικό, πέρα από το να βγαίνει στα κανάλια και να λέει συνεχώς πως είμαστε σε συνεχή διάλογο από μηδενική βάση.

2 Γιατί ο Άρης είναι ακόμη ένα από τα "γκόλντεν μπόις" της πολιτικής ζωής της χώρας μας. Πραγματικά, πιστεύω πως δεν πρόκειται να κάνει τίποτα ουσιαστικό στο θέμα της Παιδείας, και το όλο σχέδιο της κυβέρνησης θα περιοριστεί στο Λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

3 Γιατί ο Άρης είναι επαγγελματίας πολιτικός. Είναι από αυτούς που "σπούδασαν" και "μορφώθηκαν" για να γίνουν Βουλευτές και στη συνέχεια, υπουργοί. Είναι από αυτούς που η βουλευτική καρέκλα του κόμματος τους περίμενε πρίν ακόμη πάρουν το πτυχίο τους. (Όπως περιμένει και πολλούς συμφοιτητές μου τώρα αυτή, η ίδια καρέκλα)

4 Λόγω του ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός, όπως και ο πρωθυπουργός του, δεν τον ενδιαφέρει και τόσο πως θα εξελιχθεί αυτός ο διάλογος, και αν θα προλάβει να εξελιχθεί. Στην επόμενη κυβέρνηση, αν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές αυτός μπορεί και να είναι σε άλλο υπουργείο. Ποιός θα θυμάται μετά από χρόνια ότι ο Άρης πέρασε και από το Παιδείας; Μόνο κάποιοι δημοσιογράφοι.

5 Δεν έχει βάλει στον διάλογο τους μαθητές και τους καθηγητές. Βέβαια μίλησε με την ΟΛΜΕ. Δεν μίλησε όμως και δεν ζήτησε γνώμη από όλους τους δασκάλους. Όταν επικαλείσαι διάλογο σε μηδενική βάση, δεν επιτρέπεται να μην βάζεις τους πάντες μέσα στον διάλογο αυτόν. Όσο καιρό και αν σου πάρει.

2 σχόλια:

maximus είπε...

Γιατί θα πάμε σε εκλογές και όλοι αυτοί παίζουν το ρόλο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, πήραν Υπουργείο έτσι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Έτσι νομίζω.

Τέρμα Βλάκας είπε...

και εγώ αυτήν την άποψη έχω... Αλλά περνάει ο καιρός και δεν βλέπω να κουνιέται τίποτα... Ίδωμεν