Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Η κοινωνιολογία και ο Μεημαράκης

«Θέλουμε πράγματι τη στιγμή που τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά από τη θητεία τους να τη μειώσουμε τόσο; Είναι ένα ζήτημα λεπτό και αυτό μας απασχολεί πάρα πολύ πλέον κοινωνιολογικά»... Είπε ο Βαγγέλης Μεημαράκης σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση αναφερόμενος στην θητεία των νέων στον Ελληνικό στρατό.

Αυτά τα είπε λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία φαντάρου σε στρατόπεδο του Εβρου, ενώ είχε σκοπιά. Τόσα πολλά έχουν λοιπόν οι νέοι μας να πάρουν από τον στρατό, ε; Έχουμε τόσα πολλά να μάθουμε όλοι εμείς που θα πάμε φαντάροι στο άμεσο μέλλον που δεν κρατιόμαστε. Πολλοί είναι αυτοί που διακόπτουν τις αναβολές στράτευσης που έχουν πάρει προκειμένου να πάνε στον στρατό και να μάθουν όλα αυτά που δεν μας είπε ο κ. Μεημαράκης.

Για παράδειγμα να μάθουμε πως να εξευτελιζόμαστε και να μην έχουμε το δικαίωμα να αντιδράσουμε, να μάθουμε πως να υπακούμε στον "ανώτερο" έτσι γιατί "πρέπει". Να μάθουμε να λέμε πάντα μάλιστα σε όποιον φωνάζει σαν υστερικός μπροστά από τα μούτρα μας. Είναι τόσο σημαντικά όλα αυτά που ο κ. Μεημαράκης σκέφτεται αποκλείσει αυτούς που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό από το δικαίωμα να πάρουν αναβολή στράτευσης.

Τί σκατά να πάει να μάθει το παιδί στα μαθήματα του μεταπτυχιακού του; Άντε παιδί μου πήγαινε στον στρατό. Έχεις πιό πολλά να μάθεις εκεί πέρα. Εκεί θα γίνεις "άντρας". Και στο μέλλον θα κάνεις και σύ τα ίδια στα παιδιά σου, στη γυναίκα σου, στα εγγόνια σου...

3 σχόλια:

doomgus είπε...

ξέχασες το να μάθουν πως να παίρνουν ναρκωτικά. δεν είναι οι μπάφοι ο προθάλαμος, ο στρατός είναι, μάλλον αυτό θα εννοούσε ο κ. υπουργός, χααχαχχαχα

Ανώνυμος είπε...

O pappous mou eipe: "Ekei pou teleiwnei h trela, ksekinaei o stratos..."

Τέρμα Βλάκας είπε...

Σοφός ο παπούς... Κάτι ήξερε παραπάνω..