Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός από την Σεντ Ετιέν

Όχι. Δεν ήταν η αλαζονεία του Ολυμπιακού που τον οδήγησε στην ήττα από τους Γάλλους. Δεν ήταν ούτε το ότι δεν έχει η ομάδα του Πειραιά πάγκο, όπως θα διαβάσετε στις αθλητικές εφημερίδες. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Εγώ ξέρω ποιά είναι η πραγματική αιτία που η ομάδα του επινείου των Αθηνών έγινε ρεντίκολο μέσα στο "κάστρο" της.

Η θεωρία αφορά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Σωκράτη Κόκκαλη. Ο κ. Κόκκαλης τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει την διαχείρηση των εταιριών του σε γκόλντεν μπόις και στον γιό του Πέτρο. Μετά από αυτό λοιπόν με το μόνο που ασχολείται είναι η ομάδα. Και επειδή το έχει πάρει προσωπικά, έβλεπε τόσες και τόσες εβδομάδες να μιλούν όλοι για τον Ερνέστο.

Όλοι στα κανάλια έγλυφαν τον Ερνέστο και για το πώς έχει φτιάξει μια ομάδα που παίρνει χαλαρά όλα τα παιχνίδια. Τίποτα για τον πρόεδρο, καμιά κουβέντα για τον Σωκράτη που είναι η ψυχή του Ολυμπιακού. Ακόμα και ο πιό πιστός του στρατιώτης, Αλέφαντος, έλεγε συνεχώς για τον Ερνέστο. Να φανταστείτε την οργή του κ. Κόκκαλη όταν έμαθε ότι ο Νικόλας έλεγε στην εκπομπή Σούπερ Σάββατο του ΑΝΤ1 πως : "Σαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Μίνωα τον Κυριακού, δεν υπάρχουν άλλοι. Τί να λέμε τώρα..."

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο πρόεδρος έβαλε μπρός τις διαδικασίες για να έρθει ένα γερό ταράκουλο μέσα στην ομάδα και όλα τα παπάκια να γυρίσουν στην αγκαλιά του μπαμπά πάπιου... -Κουακ κουακ... Τα τσιράκια του προέδρου έπιασαν δουλειά μέσα στην ομάδα και έτσι μετά από αυτό το ματς (που ήταν καρμπόν με το ματς της Ρόζενμποργκ, θυμάστε;) ο Κόκκαλης έχει και πάλι το πάνω χέρι.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει προγραμματίσει επίσκεψη στου Ρέντη (ξαφνική επίσκεψη, σαν κι αυτές που κάνει ο Καραμανλής στα υπουργεία και τον περιμένουν στην είσοδο) για να τα ψάλει στους παίκτες. Για τα φιλότιμα παιδια που τον βοήθησαν να βγεί και πάλι στο προσκήνιο έχει κανονίσει τραπέζι στην Πέγκυ Ζήνα με άυθονο αλκοόλ και πολλά τσιγάρα, έτσι για να γουστάρουμε. Χοχοχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: