Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Η κρίση ενός καπνιστή

Η οικονομική κρίση θα φέρει δύσκολες μέρες στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Θα ζήσουμε εποχές που δεν τις έζησαν οι πατεράδες μας και οι παπούδες μας. Οι περισσότεροι απο μας θα χάσουμε ακόμα και αυτά που σήμερα θεωρούνται βασικά και κατωχυρωμένα. Για παράδειγμα, θα σφίξουν τόσο πολύ οι κώλοι που τα τσιγάρα θα στρίβουμε, δεν θα τα παίρνουμε έτοιμα, και θα τα ανάβουμε με τσακμακόπετρες. Αντί να λές του άλλου αν έχει αναπτήρα, θα του ζητάς μια τσακαμακόπετρα για να τη ζευγαρώσεις με τη δική σου και να ανάψεις το τσιγάρο.

Στις παρέες θα ανάβει ένα σπίρτο 10 τσιγάρα. Γύρα θα κάνει όλο το τραπέζι το σπαρματσέτο για να ανάψουν όλοι τσιγάρο. Το μόνο πρόβλημα θα είναι πως θα μπαφιάζει ο εκάστοτε χώρος γιατί θα καπνίζουν όλοι ταυτόχρονα. Οι καπνοβιομηχανίες θα κόψουν (λόγω κόστους) τα φίλτρα από τα τσιγάρα και θα γυρίσουμε σε εποχές άφιλτρου. Δράμα θα είναι η κατάσταση για τους καπνιστές. Και σα να μην έφτανε αυτό, από το καλοκαίρι (πριν δλδ έρθει η κρίση στην Ελλάδα) θα απαγορεύεται λέει το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Όποια και να είναι η τύχη αυτού του μέτρου το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θα βρούν κάποιο τρόπο να καπνίζουν χωρίς να τους παίρνει κανείς χαμπάρι.

ΥΓ. Μια καλή ιδιέα για πατέντα είναι το διπλό σπίρτο. Να ανάβει δηλαδή και από τις δυο πλευρές. Το ανάβεις μία, το σβήνεις στα γρήγορα και το καβατζώνεις για να το ανάψεις και μετά από την άλλη. 2 σε 1. Τέλειο μου ακούγεται. Κάτι σαν τα εισητήρια των αστικών της Θεσσαλονίκης που τα ακυρώνεις από όλες τις πάντες.

ΥΓ2. Ευρεσιτέχνες όλων των χωρών ενωθείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια: