Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Parking ή Parko????


Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη γωνία. Πρώην ιδιωτικό πάρκινγκ, νυν πάρκο για τους κατοίκους των Εξαρχείων και όχι μόνο. Από το 1990 υπήρχε απόφαση από τον δήμο Αθηναίων για την μετατροπή του συγκεκριμένου οικοπέδου σε πάρκο αναψυχής. Πολύ σημαντικό για το κέντρο της Αθήνας.



Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Κυψέλη με τον δήμαρχο να κόβει καμιά 40αριά δέντρα για να κάνει πάρκινγκ, κάτοικοι της περιοχής (και κυρίως νέοι) πήραν την απόφαση να δράσουν εκτός των ορίων της γραφειοκρατίας. Κασμάδες, κομπρεσέρ, φτυάρια και κάθε τι που μπορούσε να βοηθήσει επιστρατεύτηκε για να σπάσουν τα τσιμέντα και να εμφανιστεί το χώμα. Στο χώμα μπήκαν δέντρα και πλέον η περιοχή στο πρώην πάρκινγκ μοιάζει περισσότερο ανθρώπινη.


Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα για το τί μπορούμε να κάνουμε. Αν θέλουμε δεν πρέπει να περιμένουμε καμιά πολιτική ηγεσία και κανένα φορέα, και καμιά "πράσινη ανάπτυξη". Όλα είναι στο χέρι μας αρκεί να το θελήσουμε. Η στάση βέβαια που τήρησαν τα μμε δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς λογικός άνθρωπος. Περιμένουμε να δουμε τί θα γίνει απο αύριο και αν θα προβληθεί καθόλου. Δεν περιμένω βέβαια τίποτα, μιας και τα κανάλια διψάνε για αίμα και φωτιά. Αυτό που θα σε κάνει να χαρείς - έστω και σε τέτοιες δύσκολες μέρες - δεν πρόκειται να το προβάλουν.



ΥΓ για να μεγαλώσουν οι εικόνες, click πάνω τους. (οι φωτογραφίες είναι από το athens.indymedia.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια: