Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

And the winner is... Aleka Papariga!!!!

Νέα Γενική γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, είναι η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επανεξελέγη πανηγυρικά στο 18ο συνέδριο του ΚΚΕ. Πραγματικά αυτό αποτελεί είδηση για τη χώρα και τους απανταχού Έλληνες κομμουνιστές, όσοι κι αν είναι αυτοί, δεν έχει σημασία. Η Αλέκα από του βήματος είπε κάποια πραγματάκια, μην νομίζετε βέβαια πως έκανε την έκπληξη. Είπε αυτά που λέει κάθε φορά όταν της δίνεται η ευκαιρία να μιλήσει για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και τα πολιτικά κόμματα της Βουλής.

Τα έχωσε κανονικά για μια ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε το ΛΑΟΣ γραφείο τύπου της αστυνομίας, ενώ είπε για το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να διαδεχτεί τη ΝΔ στο κυβερνητικό πηδάλιο. Η Αλέκα άφησε άφωνο το κομμουνιστικό ακροατήριο όταν άσκησε δρυμίτατη κριτική στην Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον κ. Καραμανλή. Δεν είπε λέξη. Έτσι αντιλαμβάνεται η ΚΕ του ΚΚΕ την σκληρή κριτική και την σκληρή αντιπολίτευση.

Η κ. Παπαρήγα τελείωσε την ομιλία της λέγοντας πως ο Σοσιαλισμός είναι αναγκαίος όσο ποτέ. Πρέπει βέβαια κάποιος να ενημερώσει την κ. Παπαρήγα πως είχε το Κόμμα μια φορά στην ιστορία του την ευκαιρία να το πράξει και δεν το έκανε. Επίσης, στο βρώμικο (για το κόμμα) '89 δεν προσπάθησαν ούτε ένα νομοσχέδιο να περάσουν, ούτε την απλή αναλογική δεν κατάφεραν να επιβάλουν. Να είναι και λίγο πιο δίκαια τα πράγματα.

Κατά τα άλλα το συνέδριο ήταν μια φαντασμαγορική τελετή, που δεν έλειπε κανείς. Από το κόκκινο χαλί με τα διακριτικά σφυροδρέπανα πέρασαν λογιών λογιών προσωπικότητες από 72 χώρες. Στο τέλος κανείς δεν έφυγε απογοητευμένος από τον χώρο όπου διεξήχθη το συνέδριο και όλοι οι κομμουνιστές έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντησή τους. Χαρούμενοι όλοι οι πρέσβεις του σοσιαλισμού από διάφορες χώρες αποχώρησαν από την χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: