Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Στη ροή των καιρών...

...η Βιβλιοθήκη μικραίνει.

Η αλήθεια είναι πως Ελευθεροτυπία αγόραζα για τα ένθετά της. Στην αρχή με μεγάλη συχνότητα. Την Τετάρτη για το 9, την Πέμπτη για το Ε Ιστορικά, την Παρασκευή για την Βιβλιοθήκη και την Κυριακή για το "Ε". Όλα αυτά βέβαια πριν κάμποσα χρονάκια γιατί τα τελευταία τρία-τέσσερα, όλα αυτά έχουν αλλάξει.

Εντάξει, αντιμετωπίζει προβλήματα η εφημερίδα. Οικονομικά και διάφορα άλλα προβλήματα λογοκρισίας. Τα "Ιστορικά" κόπηκαν βράδυ, λες και έφευγε προπονητής από τον Παναθηναϊκό. Το 9 μίκρυνε σε ύλη και άρχισαν και εκεί τα παράπονα από τα πιστά "fanboys". Το τελευταίο που είχε μείνει στην καθημερινή έκδοση της Ελευθεροτυπίας ήταν το λογοτεχνικό της ένθετο της Παρασκευής: η Βιβλιοθήκη.

Σήμερα, και μετά τα τελευταία πολλά υποσχόμενα διαφημιστικά για τη "νέα Βιβλιοθήκη", πήρα το νέο τεύχος. Σε σχήμα μοιάζει πολύ με την παλιά Βιβλιοθήκη (πρίν δλδ γίνει με γυαλιστερό εξώφυλλο, τότε που είχε το σχήμα της εφημερίδας). Σε ύλη το ένθετο έχει χάσει τη μισή περίπου. Από 30 σελίδες, περίπου 15 είναι σήμερα. Ας ελπίσουμε πως δεν θα γίνει καμιά έκπτωση στο περιεχόμενο και στην ουσία (βέβαια το κεντρικό αφιέρωμα κάθε τεύχους λείπει!). Θα δούμε τί θα γίνει με τα επόμενα τεύχη.


ΥΓ Συνεχίζει να απογοητεύει πάντως η Ελευθεροτυπία. Το μόνο που σώζεται πλέον εκεί μέσα είναι ο "Ιος", ο Ρουμελιώτης, και η Αριστέα Μπουγάτσου. Όσο προχωράει η εφημερίδα με τον Βίκτωρα Νέτα, τον Περικλή Κοροβέση, και τον blogger Μιχαηλίδη τα πράματα δεν πάνε καλά. Για την Κυριακάτικη ούτε λόγος. Όλοι ξύλωμα θέλουν εκεί. (εκτός απ' τον Ιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: